ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΛέζιακς:«Είμαι ανοικτός για να μιλήσω για ένα νέο συμβόλαιο»

Λέζιακς:«Είμαι ανοικτός για να μιλήσω για ένα νέο συμβόλαιο»

Συνέντευξη στο PROTATHLIMA.COM και τον δημοσιογράφο Γιώργο Νικολάου παραχώρησε ο Γιαν Λέζιακς, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα.

Bet on Alfa

Ο Τσέχος μπακ μίλησε για την απόφαση του να έρθει στην Κύπρο, τον δυσκολότερο αντίπαλο στο πρωτάθλημα μας, τον Μπεργκ, τον Λάρκου, τον Παπασταύρου και άλλους στην ομάδα.

Μίλησε για τις διαπραγματεύσεις που είχε το περασμένο καλοκαίρι, τι τον έπεισε να έρθει στην Κύπρο, αλλά και για το ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό. Τι απαντά στο ενδεχόμενο ενός νέου συμβολαίου και άλλα πολλά.-Πως είσαι Γιάν; Απολαμβάνεις τις διακοπές στην πατρίδα σου;

 

«Ναι! Είμαι πίσω στην Τσεχία και περνώ χρόνο με την οικογένεια μου».

-Γνωρίζεις πότε θα΄ρθεις πίσω στην Κύπρο;

«Όχι ακόμη δεν γνωρίζω. Η ΟΥΕΦΑ θα αποφασίσει στις 17 του μήνα και μετά θα γνωρίζουμε».

-Ποια είναι η γνώμη σου για την σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες;

«Όλοι θέλαμε να αγωνιστούμε, αλλά δεν μας άφησαν. Στα δικά μας μάτια είμαστε πρωταθλητές. Όταν επιστρέψουμε πίσω στις προπονήσεις, θα δειπνήσουμε μαζί με την ομάδα και θα γιορτάσουμε».

-Με λίγα λόγια νιώθεις πρωταθλητής, αλλά απογοητευμένος με τον τρόπο που τέλειωσε η σεζόν και το γεγονός πως δεν είχατε την ευκαιρία να αγωνιστείτε για τους 2 τίτλους;

«Σίγουρα! Δεν είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε την σεζόν, ήμασταν στην σωστή κατεύθυνση για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά η σεζόν τέλειωσε όπως τελείωσε και στεκόμαστε στην πρώτη θέση. Έτσι στα δικά μου μάτια και πιστεύω και σε πολλών συμπαικτών μου, είμαστε πρωταθλητές ακόμα και αν αποφασίστηκε να μην μας το δώσουν».

-Η Ομόνοια θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο μακριά πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει

«Είδα ότι η Ομόνοια έκανε τα πάντα για να διατηρήσει την ομάδα. Κράτησαν τον Λούφτνερ και τον Χούμποτσαν, προσπαθούν να βρουν λύση με τον Ακιντόλα. Αν η ομάδα μείνει μαζί μπορούμε να πάμε μακριά. Στόχος είναι οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, σίγουρα θέλουμε να είμαστε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

-Ένα σχόλιο για το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος και τον Κυπριακό λαό;

«Είναι πολύ ψηλό το επίπεδο. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Βραζιλία και άλλοι αρκετοί διεθνείς παίκτες. Είναι υψηλής ποιότητας το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τους Κύπριους, είναι πολύ φιλικοί, πολύ ανοικτοί. Είμαι πολύ χαρούμενος, μας συμπεριφέρθηκαν πολύ ευγενικά, πολύ φιλικά και όποτε χρειαστήκαμε βοήθεια μας την πρόσφεραν με χαμόγελο».

-Ήρθες στην Ομόνοια και είχες μια γεμάτη σεζόν. Ποια είναι η άποψη σου για την δική σου απόδοση;

«Νιώθω υπέροχα στην ομάδα και φαίνεται στο γήπεδο και ελπίζω να έχω βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στον στόχο που είχαμε. Για εμένα προσωπικά ήταν μια πολύ καλή σεζόν και για την Ομόνοια το ίδιο. Είμαι πολύ χαρούμενος».

-Οι οπαδοί της Ομόνοιας είναι ενθουσιασμένοι με την απόδοση σου. Μπορούμε να πούμε πως είσαι ένας από τους αγαπημένους τους παίκτες. Πως το σχολιάζεις αυτό;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που τους αρέσει το στυλ παιχνιδιού μου και ο τρόπος που παίζω. Ελπίζω να έχω την ίδια και ακόμη καλύτερη απόδοση την νέα σεζόν και να είναι και πάλι χαρούμενοι».

-Ο προπονητής σου δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πως το βλέπεις εσύ αυτό;

«Ήμουν και εγώ νεαρός, πήρα και εγώ την πρώτη μου ευκαιρία στα 17 μου και υπερασπίστηκα την θέση. Νομίζω ότι είναι η σωστή απόφαση. Αν οι παίκτες είναι στα 16 ή στα 17 και δείχνουν στις προπονήσεις αυτά που θέλει ο προπονητής νομίζω δεν είναι πρόβλημα να τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Δεν είναι πολλές οι ομάδες στην Κύπρο που πουλούν παίκτες τους, αλλά νομίζω πως αν βρεις τους κατάλληλους νεαρούς παίκτες και δείξουν την ανάλογη απόδοση, μπορούν να τους πουλήσουν για καλά χρήματα. Για εμένα είναι πολύ καλό να παίζω μαζί τους, σου δίνουν ώθηση στις προπονήσεις για να γίνεις καλύτερος και να δουλεύεις σκληρά, επειδή βλέπεις ότι είναι «πεινασμένοι» και θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Μπορείς να τους βοηθήσεις να μάθουν πράγματα από εσένα. Είναι σπουδαία απόφαση από τον προπονητή να δίνει ευκαιρίες στους νέους παίκτες».

-Έχεις αγωνιστεί στις μικρές εθνικές της πατρίδας σου. Περιμένεις κλήση για την ομάδα των αντρών;

«Υπάρχουν κορυφαίοι παίκτες που αγωνίζονται στην θέση μου και είναι σε μεγαλύτερες ομάδες. Όλα μπορούν να συμβούν, όλα είναι πιθανά. Υπάρχει ένας παίκτης που αγωνίζεται στην Τράμπζουνσπορ, άλλος στην Σλάβια Πράγας και αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ένας άλλος αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας. Αν αγωνιστώ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ είναι πιθανό να πάρω την ευκαιρία μου στην Εθνική αλλά μόνο από το Κυπριακό πρωτάθλημα δεν είναι αρκετό. Αν αγωνιστούμε σε ομίλους και πάμε καλά υπάρχει πιθανότητα για εμένα και τον Λούφτνερ να κληθούμε στην Εθνική».

-Όπως πα και πριν, είχες μια φανταστική σεζόν. Αυτό σου έφερε προτάσεις ή ενδιαφέρον από άλλες ομάδες του εξωτερικού;

«Η σεζόν ήταν εξαιρετική έτσι όλοι ρωτάνε τον ατζέντη μου για τα δεδομένα μου. Όχι κάτι σίγουρο, αλλά υπάρχουν και άλλοι ατζέντηδες από άλλες χώρες που ρωτούν για εμένα, έτσι όλα μπορούν να συμβούν».

Είσαι ανοικτός να διαπραγματευτείς ένα συμβόλαιο με μια ομάδα από ένα καλύτερο πρωτάθλημα;

«Έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Ομόνοια και είμαι πολύ χαρούμενος στην ομάδα. Αν συμβεί κάτι θα συμβεί αλλά δεν θέλω να φύγω».

– Η Ομόνοια θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο σου για αρκετά χρόνια. Είσαι ανοικτός να διαπραγματευτείς ένα νέο συμβόλαιο που θα επεκτείνει την παραμονή σου στην ομάδα;

«Ναι! Είμαι ανοικτός για να μιλήσω για ένα νέο συμβόλαιο!»

Autoremarketing

Bet on Alfa